Bokning av vissa kanoter görs på boka.spk.nu

Bestämmelser för utlåning av kanot

SPK har havskajaker, motionskajaker och surfskis för utlåning till klubbmedlemmar. För att verksamheten ska fungera är det viktigt att kajakerna hanteras rätt så att de inte går sönder. Du som paddlar behöver också en grundläggande förståelse kring säkerhet och kunna simma 200 meter.


Du kan bli godkänd för lån av kajaker på två olika sätt.

 

1, Du kan gå kursen för grönt paddelpass och behöver inte nödvändigtvis klara examinationen men kursen ska vara påbörjad och räddningsövningarna godkända:

 

2: Du kan bli godkänd av en av klubbens examinatorer. Då ska du antigen ha god kunskap från början till exempel genom att du paddlat i klubb förut eller så har du gått en relevant kurs. SPK har viss rabatt på nybörjarkurs hos www.kajakspecialisten.se. Du ska också vara med på en rundvandring med examinator och få klubbens olika kajaktyper, rutiner m.m. förklarade. 

 

Du ska kunna visa prov på att du:

1. Kan hantera kajaken säkert på land och i vattnet
2. Kan agera rätt vid en kapsejsning och tömma kajaken på rätt sätt
3. Har kunskap hur man sköter klubbkajakerna för att minska slitage och undviker skador på kajakerna
4. Förstår skillnaden i hantering mellan havskajak och motionskajak

 

Kunskaperna ska kontrolleras av examinator utsedd av styrelsen. 

 

Efter godkännande så kan man kvittera ut nyckel efter kontakt med nyckelansvariga via nycklar@spk.nu

 

- Det första steget för att komma i paddling är att komma ner till klubben och ta kontakt med aktiva på plats -

Rättighet:

Att som medlem låna kajak i utlåningsavdelningen i ladan för 0: – kr, tre kajaker behöver inte bokas, de andra bokas via vår hemsida.

Skyldigheter:

1)  Bokning av långfärdssektionens lånekajaker sker via vår hemsida under ”Föreningen – Lån/Hyra av kajak, förutom de tre kajaker som är för spontanpaddling.

2) Vid bokning, att inte flytta kajaken från förvaringsplatsen innan bokningen är verifierad via ett E-postmeddelande som automatiskt följer på en lyckad bokning.

3) Att inte föra bort lånad kajak för paddling på annat vatten än hemmavatten.  Lånad kajak skall sjösättas vid klubbens bryggor, paddlas på Mälaren och åter tas upp vid klubbens bryggor. Lånetid är de timmar som angetts vid bokningen . Kajak skall vara upplagd på klubben över natten. Deltagare i Långfärdssektionens aktiviteter får använda lånad kajak i det vatten som aktiviteten avser.

4)  Att vara aktsam om kajaker och återlämna dem i samma skick som man önskar låna dem.

5) Följ uppsatta instruktioner. Ta av luckor och lägg dem i respektive packutrymme, torka ur kajaken, lägg kajaken på sin plats med fören inåt, annars kan skädda eller roder skadas. Häng kajakens kapell på sin avsedda krok och lånad flytväst hängs upp på väggen. Paddeln ställs till höger om dörren.

6) Klubbmedlem ansvarar för lånad kajak och utrustning, samt ersätter skador eller förlust av dessa under låneperioden. Skador eller förluster rapporteras till info@spk.nu

7) För att ta med gäst – gäster (max två) skall klubbmedlem inneha Paddelpasset examinerad i minst grön nivå eller vara godkänd av klubbens examinator.

Gäst behöver inte vara godkänd av examinator eller ha ha Paddelpass-utbildning, dock så ansvarar klubbmedlem för såväl gäst/er som hyrd/hyrda kajaker och utrustning.

För gäster till medlemmar gäller nedanstående priser.
Avgiften skall betalas till klubbens postgirokonto 15 16 49-1.
Klubbmedlem ansvarar för att kajakhyran inbetalas.

Typ Avgift (Timme) Avgift (Dag)
Enmans havskajak 50 kr 200 kr
Tvåmans havskajak 100 kr 200 kr

Klubben har en varierad flotta av väl fungerande havskajaker, paddlar och flytvästar.

Du har som betalande medlem och innehavare av minst grönt paddelpass eller godkänd av klubbens examinator har rätt att låna/hyra kajak i enlighet med klubbens regler för detta. Du kan boka vissa havskajaker online medans motionskajakerna och tre kajkaker i havskajakförrådet är tillgängliga för spontanpaddling. Du kan logga in på vår hemsida www.boka.spk.nu för kajakerna som kräver bokning. Det gör du med de personliga inloggningsuppgifter du fått dig tillskickat efter examination:

Användarnamn: [ANVÄNDARNAMN]
Lösenord: [LÖSENORD]

Sedan går du via menyn till SPK / Om våra kajaker i högerspalten

Klicka på den dag du är intresserad av i bokningskalendern. Bokningsbara tider dyker upp i en lista under kalendern. Klicka på den första tiden (när du vill hämta kajaken) och sedan på din slut-tid (när du lämnar kajaken).

Observera att om du skulle nöja dig med endast ett av de bokningsbara passen så måste du klicka för både start- och sluttid (d.v.s. två gånger) på samma tid.

När du valt tid fyller du i kontaktinformationen och kryssar för att du accepterar klubbens regler och villkor och avslutar med att klicka på knappen BOKA NU.

Glöm inte att logga ut om du sitter vid en offentlig/delad dator. Även det gör du via menyn under namnet/ikonen uppe till höger.

Senaste från havskajak: