Stockholms Paddlarklubb vill främja all paddling, men vår huvudsakliga inriktning är ungdomsverksamhet och långfärdspaddling med kajak.

Vårt vackra klubbhus, där vi har våra möten, sköter om och förvarar våra kanoter, tränar och bastar, ligger vid Kaananbadet i nordvästra Stockholm.

För ungdomarna har vi träning i veckorna och olika läger. Långfärdspaddlarna brukar träffas på torsdagskvällar och helger för gemensam paddling i hemmavattnen eller turer ut i skärgården. På knappa två timmar paddlar man runt Kärsön eller rundar Lambarön utan att sätta fikat i vrångstrupen. På fyra timmar hinner man runt hela Lovön.

Under vinterhalvåret har vi träning i gymnastiksal och bassäng för ungdomarna. Långfärdspaddlarna har räddningsövningar och tränar eskimåsväng i bassängen.

Två dagar om året arbetar vi praktiskt med att förbättra anläggningen, reparera kanoter och har det trevligt tillsammans vid grillen.

Verksamheten är helt ideell och finansieras genom medlemsavgifter och sedvanliga bidrag för ungdomsverksamheten. Inga arvoden eller ersättningar betalas till styrelseledamöter eller funktionärer. Klubben är medlem i Svenska Kanotförbundet och i Riksidrottsförbundet.