HUR GÅR DET FÖR SPK? / "ORDFÖRANDEN HAR ORDET"

Kära SPK:are,

Här kommer som utlovat en lägesrapport från styrelsen efter det senaste styrelsemötet som hölls den 17 juni.

Sedan senast har det genomförts en mängd fina verksamheter i klubben. Tur och långfärd har gjort den årliga utflykten till Ängsö, Kärsön Runt har ordnats, kurs i grönt paddelpass har genomförts, introkurser för nya medlemmar och ett drakbåtsläger har ägt rum. Sedan har vi det mycket lyckade DM som anordnades på SPK. Ett stort tack till alla som har ställt upp och möjliggjort allt detta! Denna vecka startar även SPK Fun Camp, kanotskolorna, och på onsdag är det Stockholmstävlingen S:t Erikskuppen med deltagare från andra klubbar hos oss på SPK. Det finns ännu några platser kvar till sista veckans Fun Camp, V33 i augusti, hjälp gärna till att sprida ordet så fyller vi även denna vecka (Länk till anmälan).

Styrelsen har nu fått kontroll över klubbens ekonomi så långt vi bedömer det möjligt. Ekonomin är ansträngd och kommer att vara så året ut, men vi bedömer läget som stabilt och om inget oförutsett inträffar kommer det att gå bra. Flertalet av aktiviteterna som genomförts ovan bidrar också positivt till klubbens kassa.

Med anledning av den ekonomiska situationen har styrelsen antagit en ny tävlingspolicy, där tävlande bekostar en större del av kostnaderna för tävling genom egenavgifter. Dessa ligger i linje med kostnadsbilden i andra klubbar. Stödet från övriga Kanotsverige är mycket stort och tack vare det kan vi trots allt ändå subventionera ytterligare en del av kostnaderna för deltagare i sprint-SM som genomförs i Jönköping.

Nu ser vi fram mot en lång skön sommar med mycket paddling och kanotliv. Styrelsen tar efter en ganska tuff vår en paus och har planerat nästa möte i slutet av augusti. Har du frågor till styrelsen är du alltid välkommen att höra av dig, säkrast på mejlen info@spk.nu.

Glad sommar!

Fabian

Fabian Mogren